Projectmanagement

Voor onze opdrachtgevers in diverse sectoren, o.a. de (petro)chemische, voedingsmiddelen industrie en de logistieke sector, voeren wij het projectmanagement van brandbeveiliging projecten. Met name in die gevallen dat een opdrachtgever behoefte heeft aan zowel projectmanagement als technisch inhoudelijke inbreng, kan Sign Security Systems deze behoefte invullen. Hierbij wordt de ervaring aan zowel opdrachtgever als aannemer zijde als een pre ervaren door onze opdrachtgevers.

Dit verzorgen wij zowel bij opdrachtgevers als bij aannemers, waarbij de rol in het project significant anders is. 

Bij opdrachtgevers gaat het veelal om in eerste instantie de uitgangspunten vast te leggen, de mogelijke opties te schetsen en te begroten en een advies uit te brengen van de meest geschikte optie. Aansluitend zal er een raming worden gemaakt op basis waarvan er budget kan worden aangevraagd voor de uitvoering van het project. Ook in deze fase kunnen wij de opdrachtgever ondersteunen, met zowel project management als constructie toezicht. 

Voor het uitvoeren van het project management voor aannemers betreft het werken welke al zijn aangenomen en de specificaties vast liggen. Dit betreft meestal multidisciplinaire projecten, waarbij sprinkler, schuimblus, gasblus, brandmeld en ontruiming installaties al dan niet ge├»ntegreerd worden met elkaar. Ook hierbij kunnen wij naast de project management taken ook het constructie toezicht verzorgen.